La Punta Llerga, 2.268 metres

Avui sortim d'hora per pujar a la Punta Llerga, prenem el camí de Saravillo i la pista fins el coll de Santa Isabel, aquest any la font que hi ha al costat del refugi forestal no raja, la sequera es fa notar.
El camí surt del coll entre els boixos i prats i per sota la roca d'el Cantán es va enfilant ca a una canal i tartera dira el Cubilar de la Litera, es creua el llit del torrent, normalment sec i per l'altre vessant va enfilant-se fins a una bassa seca, practicament ja s'es a dalt de tot. Per les pastures que omplen l'ample cim anem sortejant el rascles fins el fim de la Punta Llerga (2.268 m).
El panorama que s'albira es molt extens, a primer terme el Cotiella i la Peña Montañesa, i tot el Pirineu aragones queda al nostre abast. Som just a sobre de la boca N. del túnel de Las Devotas, nomès que 1.400 metres per sobre. Pujant em vist les evolucions d'un voltor i ara que som dalt veiem sis voltors de guerra, que van sobrevolant la vall de Bielsa, ensordin-nos amb el soroll dels seus motors. Emprenem la devallada i sense més contratemps tornem al camping a l'hora de dinar.

Hem fet l'excursió: Vicenç, Xabier, Alfons, Antoni, Manel i Sergi)