El Cotiella (2.912 m)

El Cotiella el vam fer des del refugi de Santa Isabel -a sobre de Saravillo- situat a 1.542 m d'altitud. L'ascensió va ser forta fins arribar a l'esplanada d'Entremón, la qual et fa creure que el cim és a tocar però l'ondulació del terreny i la forta calor ens va fer suar la samarreta. Arribàrem al cim a la 1 del migdia després de sis hores d'ascensió. El Cotiella no és un 3.000 (2.912 m) però ho mereixeria ser, sobretot per la privilegiada situació en què es troba i des d'on es pot admirar de ben a prop des dels Pocets, passant pel Mont Perdut i la Maladeta i no cal dir de les vessants de la seva pròpia configuració especialment el Pic de Espoy unit al Cotiella per la Bretxa de les Bruixes: una muntanya d'un color marró foradada per avencs.
Constatem, amb tristesa, la poca neu que hi ha i que dóna a les muntanyes una sensació de duresa i bellesa que ara li manca.
De tornada, agafàrem uns quants lliris del Pirineu que s'ofereixen ufanosos al nostre pas. Cal anar proveïts d'aigua, doncs en tota l'excursió només s'en troba en un sol lloc i potser que a l'estiu esti sec l'abeurador.