Cim de la Cuvil, 2.004 m (Ripollès)

El poble de Campelles a 1.326,7 metres d’altitud està situat en el solei d’un turó. Començarem l’excursió passant pel collet que l’uneix a la serra. Voltarem un turó amb les runes del castell.

45’       Coll de l’Erola (1.510 m). Cap el nord baixa el torrent de la Creu de Sant Vicenç; deixem la pista més bona i pugem per la serra de la Llacuna.

25’       Coll del Cortal de la Morera (1.650 m) a on seguirem pel vessant del Rigard.

25’       Prat de Jou (1.671,1 m) com diu el nom, prats en un coll amb bona panoràmica. El camí s’enfila.

40’       Collada de la Coma Ermada (1.872,9 m), als peus tindrem el Montgrony i més lluny, al darrere nostre el Puigmal.

El camí segueix pel llom de la carena.

30’       La Cuvil (2.004 m) cim arrodonit cobert de pastures. Seguirem, ara ja baixant pel Mal Pas del Teix fins el Coll Pan, entrarem al bosc i a prop hi ha la

45’       Font Roja (1.740 m). Seguirem baixant, esbiaixant cap a la dreta per arribar al

20’       Pla de Prats (1.550 m). Prat idíl·lic entre avets. Pels volts una font, millor dit, un ull d’aigua, en la ressenya d’una excursió és anomenada “Aigua de l’Infern” pel fet de sorgir verticalment. La pista, tallada per dreceres baixa fins al

35’       Cortal d’en Cortina (1.340 m),on s’ajunten diversos torrents i ja per la pista planera és pot retornar a

30’            Campelles. L’església parroquial de Sant Martí és esmentada per primera vegada cap a l’any 839; reformada solament la part baixa de l’edifici, conserva restes romàniques.

 TOTAL: quatre hores i cinquanta minuts.

El poble de Campelles i el Taga Coll d l'Erola

Tota la colla en el cim de la Cuvil

Església de Campelles